Service

& Onderhoud


Scheepswerf en Machinefabriek ’t Ambacht is gespecialiseerd in het onderhoud aan binnenvaartschepen zowel droge lading als tankschepen.

Voor alle keuringen of Class werkzaamheden bent bij ons aan het juiste adres. Door onze ruime ervaring en goede naamsbekendheid bij alle gevestigde bedrijven kunnen wij samen met u naar de juiste oplossing zoeken om u schip zo snel mogelijk weer in de vaart krijgen. Naast de reparaties zijn wij ook gespecialiseerd in het aanbrengen van de juiste conservering. Kwaliteit en snelheid staan daar bij ons hoog in het vaandeel. Door te werken met de juiste producten van hoge kwaliteit en het aanhouden van de juiste droogtijden komt het altijd tot een prachtig eindresultaat!

Schoonspuiten & Conserveren

Het lijkt simpel, maar het schoonspuiten en conserveren is een enorm belangrijk onderdeel bij het onderhoud van een schip. Sterker nog. Als dit goed wordt gedaan scheelt dit voor lange termijn enorm in de portemonnee.

Waarom is het conserveren van een schip zo belangrijk?

Minder reparaties. Ten eerste is het belangrijk voor het behoudt van uw schip. Na een goede conservering zal het staal minder hard slijten. Dit verkleind weer de kans voor nodige reparaties als bv. gevolg van afgesleten materiaal.
Minder brandstofgebruik.

Ten tweede kan het d.m.v. een antifoulinglaag brandstof besparend werken. Omdat u minder aangroei heeft zal het schip vloeiender door het water gaan dan wanneer er een flinke baard onder het schip hangt.

Houd de vaart er in. Ten derde heeft u beter behoud van uw snelheid wanneer het schip weinig aangroei heeft.

Bij Scheepswerf en Machinefabriek ’t Ambacht kan alle conservering worden uitgevoerd.

Eerst wordt het schip met 500 bar schoon gespoten. Ook is er de mogelijk om een schip te laten hydrojetten. De zijden, kimmen en het vlak. Daarna kan het verfsysteem naar wens worden aangebracht. Het huismerk is Sigma maar andere merken zijn ook leverbaar.

Stel een conservering plan op!

Door het opstellen van een conservering plan in (+/- 30minuten) weet je zeker dat de conservering voldoet aan uw behoefte. Wij zullen samen met de scheepseigenaar transparant samenwerken om zo een eerlijk advies te kunnen geven. Vragen als: Welke coating past het beste bij het schip? Of welke dikte past het beste bij uw duurzame wens? kunnen we meenemen in het conserveringsplan. Hier heeft u de gehele levensduur van het schip profijt van!. Door de ruime ervaring van onze partners kunnen we met u samen kijken welke producten, aantal lagen, voorbewerking, dikte van de verf en welke verf het beste bij het schip en de eigenaar past.
Diktemeting van uw conservering

Heeft u twijfels over de laagdikte die aangebracht is op u schip? Dan kunnen we met professionele apparatuur laten zien hoeveel micron de laagdikte is. Bij geval van nieuwbouw of het aanbrengen van een antifouling voor een lange periode kan dit een fijne uitkomst zijn. Op basis van de laagdikte kunnen we inschatten hoeveel jaar de conservering ongeveer mee zal gaan.

Wil je weten wanneer het weer nodig is om je schip te conserveren? Wij zullen met je meedenken en geven gratis advies. Zo houden we de vaart er in!

Adres

‘t Ambacht BV.
Noordeinde 3, 3341 LW
Hendrik-Ido-Ambacht

E: post@scheepswerfambacht.nl
T: (078) 681 41 77
F: (078) 681 50 56

Openingstijden

ma t/m vrij: 07:30 t/m 18:00
zaterdag: 07:30 t/m 18:00

Home | Projecten | Faciliteiten | Werken bij | Contact