Faciliteiten


Helling

Scheepswerf ’t Ambacht beschikt over een ruime dwarshelling met een lengte van 118 meter waar plek is voor 2 schepen tot en met 110 x 13,50. Schepen met een diepgang tot 2,80 kunnen probleemloos drooggezet worden. Een ideale helling, niet alleen voor langdurige werkzaamheden, maar ook voor snelle keuringen, spuiten en teren.

De helling wordt goed onderhouden en jaarlijks worden lieren en kettingen vernieuwd om de snelheid te vergroten en ervoor te zorgen dat de helling niet onverwachts komt stil te staan.

We begrijpen dat het schip een lading moet halen en daarom worden de schepen ook regelmatig in het weekend te water gelaten. Scheepswerf ’t Ambacht denkt met u mee.

Schroevendock

Het schroevendok van Scheepswerf ’t Ambacht heeft een inwendige breedte van 14 meter. Met een dok-capaciteit van een 750 ton kan bijna ieder binnenvaartschip terecht. In het dok is er plaats voor schepen tot en met 135 meter.

Het wisselen van schroeven gebeurt regelmatig. Scheepswerf ’t Ambacht werkt met alle reparateurs van schroeven samen. De schroef kan naar het door u gewenste adres en mits de schroef niet te erg beschadigd is vaart u dezelfde dag nog weg!

Ook reparaties aan schroefasafdichting gebeuren regelmatig. Scheepswerf ’t Ambacht heeft goede contacten met alle leveranciers van deze afdichtingen en kan door het goede contact u snel van dienst zijn met de juiste onderdelen. De vakkennis om het goed te monteren en het voorzien van de juiste onderdelen is bij Scheepswerf ’t Ambacht in pacht.

Kade Rivierzijde

­

Scheepswerf ’t Ambacht beschikt over een ruime kade aan de rivier aan deze is plaats voor 3 schepen met een breedte van 11,45 meter en een maximale lengte van 135 meter.

De kraan die is gevestigd aan de kant van de rivierkade is een totaal gereviseerde Peiner topkraan. Met een maximaal hefvermogen van 10 ton.

Afbouwkade

­Scheepswerf ’t Ambacht beschikt over een ruime afbouwkade waar plaats is voor een schip met een maximale breedte van 14,50 meter en een maximale lengte van 135 meter.

De kraan die is gevestigd aan de kant van het dok. Is ook een Peiner topkraan. Met een maximaal gewicht van 8 ton. Dit komt doordat deze kraan beschikt over een verlengde giek. Waardoor het dok en de kade beiden goed bereikbaar zijn voor de kraan.

Legenda

1 Rij 1 – 6 ton | Rij 2 – 4 ton
2 Afmeerkade 9 ton
3 Stevendok is onder kraanbereik 9 ton
4 Stevendok liftcapaciteit
5 Gestuurde dwarshelling van 118 m
6 Afmeerkade aan rivierzijde met werfkraan
7 Ijzerwerkloods spantenbuig en plantenpers
8 Bankwerkerij met machinepark
9 Pijpfitters werkplaats

A Werkplaats Elektriciën
B Werkplaats Aluminium
C Werkplaats Timmerman

Adres

‘t Ambacht BV.
Noordeinde 3, 3341 LW
Hendrik-Ido-Ambacht

E: post@scheepswerfambacht.nl
T: (078) 681 41 77
F: (078) 681 50 56

Openingstijden

ma t/m vrij: 07:30 t/m 18:00
zaterdag: 07:30 t/m 18:00