Autoschepen


Terra 2

In 2014 kwam de Terra 2 als chinees casco binnen bij Scheepswerf ’t Ambacht. In samenwerking met Dolderman, heeft Scheepswerf ’t Ambacht de gehele afbouw op zich genomen.

Het schip bestaat uit drie dekken. Beide dekken bestaan uit een constructie van dwarsbalken met daartussenin twee kokerprofielen. Het 1e dek rust op zware hoekstalen bevestigd aan de beunwand van het ruim. Het 2e dek rust op kokerprofielen die om de 4 meter zijn geplaatst. De dek dragers bestaan ook uit kokerprofielen. De bevestiging van het 2e dek aan de den bestaat uit een constructie van twee ogen met een bout er doorheen en een moer. Dit is voor het werken van het schip en de dekken.

Door de dekken heen zitten beide ramps bevstigd. Voorop over de kop en aan stuurboord kan de Terra 2 met zijn eigen 9,5 tons van Wijk kraan de uit twee-delen bestaande ramp uitleggen om optimaal te kunnen laden en lossen.

De aandrijving die door Dolderman in samenwerking met Hybrid Ship Propulision is verzorgd, bestaat uit twee 680 pk Caterpillar type C18, een C18 generator-set van 500 Kw en een generatorset C9 van 250 Kw. Dolderman heeft deze voortstuwing samen ontwikkeld met de firma Oechies, die de Baumüller elektromotoren met bijbehorende besturing levert. Deze nieuwe voortstuwing wordt Hybrid Ship Propulsion genoemd.

 

Fuerte

In 2015 is de Fuerte bij Scheepswerf ’t Ambacht binnengekomen als droge lading schip.

De Fuerte – 135 meter lang en 11,45 meter breed – heeft vier dekken. Uniek is het feit dat men direct van het derde dek naar het eerste dek, in het scheepsruim, kan rijden. De beide dekken zijn, samen met het vierde dek, ook geschikt voor het vervoer van bedrijfswagens en tractors.

Een deel van de dekken van dek 3 zijn afkomstig uit Rusland om en om met dekken die door Scheepswerf ’t Ambacht zijn gebouwd zijn deze op het schip aangebracht. Alle andere dekken zijn door Scheepswerf ’t Ambacht gemaakt en aangebracht.

Verder is de Fuerte uitgerust met een Van Wijk kraan die kan hijsen tot 2,5 ton. De Fuerte kan via stuurboord op dek 3 en 4 laden en over de kop op dek 3.

 

Adres

‘t Ambacht BV.
Noordeinde 3, 3341 LW
Hendrik-Ido-Ambacht

E: post@scheepswerfambacht.nl
T: (078) 681 41 77
F: (078) 681 50 56

Openingstijden

ma t/m vrij: 07:30 t/m 18:00
zaterdag: 07:30 t/m 18:00

Home | Projecten | Faciliteiten | Werken bij | Contact